Pikkukuva

ZoomEnsimmäinen Merirosmojen testi: Kouvolan lahti

Ilmianna / repost? <Lja> ti 04.07.2017  -  katsottu: 3 959 kertaa  - Jaa

Kommentit

« Vanhemmat   Yhteensä 6 kommenttia. Näytä kaikki. Uudemmat »

Tehokäyttäjä
15289 viestiä (+13236)
Muistuivatpa mieleeni vanhat hyvät ajat Empire Earthin parissa.

Suuressa merikentässä olin juuri murskannut yhden vihollisistani, ja armeijani oli kuljetusaluksissaan matkalla kotiin linjalaivaosaston suojaamana. Yhtäkkiä kartalle alusten näköpiiriin ilmestyi keltainen läiskä. Sitten useampia. Sitten kymmeniä. Perässäni oli koko Japanin keisarillinen laivasto. (Älkää kysykö, mistä japsit olivat sinne tulleet, mutta siinä ne nyt kuitenkin olivat.)

Kehveli.

Pelastaakseen armeijan kaksi linjalaivaa uhrautui viivytystaisteluun samalla kun muut alukset jatkoivat matkaansa kohti kahden saaren välistä salmea, jonne oli kovalla kiireellä komennettu kaikki liikenevät laivasto-osastot ottamaan vainooja vastaan. Viivyttäjät väistämättä upotettuaan vihollinen ajoi pakenevia aluksia sinnikkäästi takaa, kunnes nämä pujahtivat turvaan kahdenkymmenen Victory-luokan linjalaivan muodostaman taistelurivistön lomitse. Ahneuksissaan vihollinen tuli perässä suoraan salmeen, ja kaikkien aikojen eeppisin meritaistelu alkoi.

Ilma oli sakeanaan tykinkuulia ja ruutipilviä; aluksia syttyi tuleen, räjähteli ja upposi. Vihollisella oli lukumääräinen ylivoima, mutta sen alukset saapuivat takaa-ajon johdosta epäjärjestyksessä taisteluvalmiina odottavien linjalaivojen tuleen, joiden armottomat täyslaidalliset moukaroivat vihollisia sitä mukaa kun ne saapuivat kantamalle. Kiireesti salmen rannoille kärrätty kenttätykistö osallistui taisteluun minkä pystyi. Sitten toinen laivasto-osasto, joka oli kiertänyt saaren, koukkasi vihollisen selustaan ja motitti sen salmeen kahden taistelulinjan väliin. Sitten ei enää tarvinnutkaan tehdä muuta kuin ihastella taistelua zoomaillen kameraa dramaattisimpiin paikkoihin. Lopputuloksena oli täydellinen murskavoitto, josta vihollisen laivasto ei koskaan tuon pelin kuluessa toipunut.

Ah niitä aikoja.

@Norjalainen sanoi:
@Wotan arvatenkin tuntee ko. laivan, siis Sotkan?
Olen itse joskus ollut miehistössä.
http://www.viikinkiajanlaiva.fi/

Muistelen joskus tuon nähneeni, vaikken nimeä muistanutkaan.
Muokattu: 24.07.2017 16:03 +1 pistettä [ +1 [ Lainaa ]  [ Ilmianna
Superkäyttäjä
22229 viestiä (+27221)
@Wotan sanoi:
Muistelen joskus tuon nähneeni, vaikken nimeä muistanutkaan.

Eli et ole koskaan tehnyt (larpannut) maihinnousua viikinkilaivasta?
05.07.2017 00:36 [ +1 [ Lainaa ]  [ Ilmianna
Peruskäyttäjä
2079 viestiä (+1319)
@Norjalainen sanoi:
Purjelaivat on hienoja.
Ajatelkaapa, kuinka yksinkertainen keksintö on loppujen lopuksi purjelaiva? Kyseinen teknologia oli huipussaan juuri silloin, kun siitä tuli vanhanaikainen ja höyrykone syrjäytti sen.
Ja sitten tulikin mieleen siitä "yksinkertaisesta teknologiasta", aikanaan, kun suomalaisen uiskon, Sotkan, jäänteet löydettiin ja rakennettiin sen mallin mukaan Sotka-viikinkiajan laiva, niin arkeologisten jäänteiden ja muiden lähteiden perusteella rekonstruoitiin sen takila.
Eräs suomalainen purjehdusasiantuntija oli konsulttina rekonstruoinnissa ja ilmoitti, että tuolla takilalla ei purjehdita ikinä, se ei voi toimia. Hyvin toimii. 9 solmua. Ja luoviminen onnistuu aivan moitteettomasti.
@Wotan arvatenkin tuntee ko. laivan, siis Sotkan?
Olen itse joskus ollut miehistössä.
http://www.viikinkiajanlaiva.fi/

Suomen hallitukset käyttäneet samanlaisia asiantuntijoita ajaakseen kansan ahdinkoon.
24.07.2017 02:54 +3 pistettä [ +1 [ Lainaa ]  [ Ilmianna

« Vanhemmat   Yhteensä 6 kommenttia. Näytä kaikki. Uudemmat »

Hanki oma tunnus tai kirjaudu sisään, niin voit jättää tähänkin kommenttisi!

Tunnus: Salasana:
  Voit kirjautua myös Facebook-tunnuksellasi ja pääset heti kommentoimaan!